Hartige drie-in-de-pan met geraspte courgette en gerookte spek Recept

Drie-in-de-pan is een traditioneel Hollands gerecht waarbij je drie kleine, dikke pannenkoeken bakt met appels en rozijnen. Wij hebben er een hartige variant op verzonnen met gruyère, spekblokjes, courgette en tomaat. Hiernaast serveer je een frisse salade.

2 stuks

Courgette

4 stuks

Tomaat

265 g

265 ml

Halfvolle melk(BevatMelk (inclusief lactose))

Spekblokjes

100 g

Gruyère, geraspt(BevatMelk (inclusief lactose))

160 g

Gemengde sla(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

InstructiesPDF

1

Rasp de courgette met een grove rasp en snijd de tomaat in kleine blokjes.

2

Knijp de courgette uit en meng de courgette met 1 tl zout per persoon in een vergiet en laat 5 minuten uitlekken (zie weetje). Meng ondertussen de pannenkoekenmix en de melk in een grote kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 – 5 minuten goudbruin.

3

Knijp het vocht van de courgette uit door de courgette met twee handen fijn te knijpen. Schep vervolgens de courgette samen met de tomaat, spekblokjes en de gruyère door het pannenkoekenbeslag en breng op smaak met peper.

4

Verwarm een 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en maak 3 dikke pannenkoeken per persoon in de koekenpan. Bak de pannenkoeken 2 – 3 minuten op middellaag vuur of totdat ze goudbruin zijn.

5

Draai de pannenkoeken vervolgens om en bak opnieuw 2 – 3 minuten of totdat de andere kant ook goudbruin is. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Herhaal deze stappen voor de overige personen totdat het beslag op is.

6

Meng ondertussen de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pannenkoekjes over de borden en serveer met de gemengde sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *