Hete kipspiesjes

Maak vandaag deze eenvoudige hete kipspiesjes, want ze zijn zoveel lekkerder wanneer je deze zelf maakt! Heerlijk voor een doordeweekse avondmaaltijd – het vult goed en komt makkelijk samen! Dit recept kan simpel van tevoren worden voorbereid en gebakken worden wanneer je er zin in hebt. Hoe dan ook, je zult het geweldig vinden! Serveer met een frisse salade, bulgur en warme pindasaus!

KIPSPIESJES
350 g kippendijen 
4 g zout
3 g zwarte peper 
2 g cayennepeper
2 g gemberpoeder
3 g paprikapoeder 
3 g uienpoeder 
1 teentje knoflook
25 g ketjap manis
30 ml zonnebloemolie
SAUS
40 g chilisaus
25 g ketchup
25 g ketjap manis
15 g sambal
Rasp de knoflook. Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 3 cm (snijd ze niet te klein). Vul een longdrinkglas met lauwwarm water en doe de satéstokjes erin. Week de satéstokjes 30-60 minuten om splinters en verbranding van het stokje tegen te gaan.
2 DONEDoe de kip in een diepe kom. Voeg het zout, zwarte peper, cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, geraspte knoflook, zonnebloemolie en ketjap manis toe. Meng goed. Dek af en bewaar minimaal een uur in de koelkast (het liefst een hele nacht zodat de smaken goed intrekken).
3 DONERijg de kippendijen aan de satéstokjes.
4 DONEDoe de chilisaus, ketchup, ketjap manis en sambal in een diepe kom. Meng goed.
5 DONEVerhit de kipspiesjes in een koekenpan of grillplaat. Bak de kipspiesjes in ca. 6-8 minuten rondom goudbruin en gaar. Als de kip gaar is, smeer je deze in met een laagje van de saus (beide kanten). Bak voor een minuut.
Serveertip: Vlak voordat ik de hete kipspiesjes serveer, smeer ik deze nogmaals in met een laagje saus voor extra smaak.
6 DONE
7 DONEServeer de hete kipspiesjes met bulgur, rijst, aardappels, salade etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *