Spaghetti met avocado

Hoe eenvoudiger pastarecepten, hoe beter ze vaak zijn. Niet voor niets zijn cacio e pepe en aglio e olio een paar van de allerbeste pasta’s die je kunt krijgen. Mijn interesse was dus gewekt toen ik deze pasta voorbij zag komen. En de timing is bovendien goed: zelfs de supermarkten hebben goede avocado’s liggen, dus die gaan perfect in deze pasta.

Vul een grote pan met kokend water en doe er een flinke snuf zout in. Breng aan de kook en voeg als het water flink borrelt de spaghetti toe, kook hem in 8-10 minuten of volgens voorschrift op het pak volmaakt beetgaar. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur, doe de kappertjes en knoflook erin en bak ze rustig tot de randjes van de knoflook heel licht kleuren. Neem de pan van het vuur en voeg de citroenrasp toe. Snipper de kruiden en doe ze in de pan.

Halveer en ontpit de avocado’s, kerf het vruchtvlees met een scherp mes tot op de schil kruiselings in. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schillen, doe het in de koekenpan en roer alles door elkaar. Schep een kop kookwater uit de pastapan, giet de pasta daarna af en doe hem met een scheut kookvocht en een royale scheut olijfolie in de koekenpan. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Schep de pasta op borden en serveer.

VOOR 4 PERSONEN:

zeezout en versgemalen zwarte peper

400 g gedroogde spaghetti naar keuze

olijfolie

4 el kappertjes op pekel, grofgehakt

1 teen knoflook, gepeld, in flinterdunne plakjes

geraspte schil van 2 citroenen zonder waslaag, en sap van een ½ citroen

de blaadjes van een bos basilicum

de blaadjes van een bos bladpeterselie

2 rijpe avocado’s

Anna Jones

Modern vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *