Venkel-knolselderijsoep met champignons

 

 

1knolselderijknolselderij
1venkelvenkel
100 gwitte uienwitte ui
2 tenenknoflookknoflook
2 tlItaliaanse kruidenItaliaanse kruiden
gedroogd
200 gkastanjechampignonskastanjechampignon
1groentebouillongroentebouillon
10 gpeterseliepeterselie
1citroencitroen
biologisch
100 mlkookroomkookroom
olijfolieolijfolie
zoutzout
peperpeper
staafmixerstaafmixer
rasp

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en verwijder de harde onderkant van de venkel. Snij de knolselderij en venkel in gelijke stukken. Hak de tenen knoflook fijn en leg één teen fijngesneden knoflook apart.Verhit een soeppan met wat olie en fruit de ui en een teen knoflook 2 minuten aan. Voeg vervolgens de knolselderij en venkel toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee. Voeg daarna 1,5 liter kokend water en het bouillonblokje toe aan de pan en laat 20 minuten doorkoken op laag vuur.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 2 minuten op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de fijngesneden knoflook toe. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper.Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.

Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de zout, peper, citroenrasp, kookroom en het citroensap. Schep de soep in kommen, verdeel de champignons over de kommen en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *