Aziatische kipburger

Aziatische kipburger. Jullie kennen me inmiddels wel, ik ben dol op de Aziatische keuken en gebruik graag kipgehakt in mijn recepten. Nu dacht ik, waarom niet het een met hen ander combineren? En zo is het recept voor deze fan-tas-tisch lekkere Aziatische kipburgers ontstaan!

Zelf burgers maken is eigenlijk appeltje eitje. Het grote voordeel is dat je zelf de burgers helemaal naar smaak kunt kruiden en ze dus ook helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Ik gebruik weinig smaakmakers en kruiden in dit recept, maar geloof mij, het is ruim voldoende om deze Aziatische kipburgers te voorzien van lekker veel smaak.

Een Aziatische kipburger maken

Dit recept is voldoende voor 4 Aziatische kipburgers. Je kunt het recept eenvoudig verdubbelen of halveren naar de hoeveelheden die jij nodig hebt. Je kunt de Aziatische kipburgers los serveren of op een hamburgerbroodje zoals ik deed. Lekker met (ingelegde) komkommer, wat fijngesneden rode peper, bosui en een lekker sausje. Ik mengde een beetje mayonaise en sriracha door elkaar naar smaak en smeerde daarmee de broodjes in. Dit geeft net een beetje extra pit, lekker!

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

 • 300 gram kipgehakt
 • 2 eetlepels panko (Japans broodkruim)
 • 1 eetlepel bieslook (vers – fijngesneden)
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 theelepels gember (vers – geraspt)
 • 1 theelepel sriracha
 • peper en zout

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

 • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
 • Vorm met de hand 4 stevige burgers van het gekruide gehakt. Als het gehakt nog te vochtig is voeg je eventueel wat extra panko toe.
 • Laat de kipburgers vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast opstijven.
 • Verhit een beetje olie in een koekenpan of grillpan en bak de burger aan beide kanten gaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *