Heerlijk feestelijke mini pavlova’s

Ingredienten

2 eiwitten

7,5 gram maizena

75 gr poedersuiker

1/8 tl zout

1 tl citroensap

Topping

Frambozen

Granaatappelpitjes

Passiefruit

250 ml slagroom

50 gr suiker

Mini pavlova

Een pavlova is wat mij betreft wel het ultieme feestgerecht. Je maakt er gegarandeerd een indruk mee bij je gasten. Ik weet wel dat we op dit moment nog niet zeker weten of we wel gasten kunnen ontvangen en hoeveel gasten je dan mag hebben, maar ik ga gewoon even uit van een positieve kerst.

Groot of klein

Je kunt ervoor kiezen om 1 grote pavlova te maken of meerdere kleintjes. Ik haal er meestal ongeveer 6 uit dit recept maar hoeveel je er van kunt maken is afhankelijk van het formaat wat je zelf kiest.

Voor het maken van de pavlova’s gebruikte ik de Kenwood Titanium Chef XL. Een geweldig apparaat waar je echt letterlijk alle kanten mee uitkunt. In dit geval was het maken van de pavlova’s dan ook zo gebeurd.

Hou er wel rekening mee dat de pavlova’s lang in de oven moeten voor het beste resultaat. Je wilt ze namelijk het liefst sneeuwwit houden en niet bruin gebakken. Om dat te bewerkstelligen moet je de temperatuur heel laag houden en lang bakken. Op die manier word de buitenkant krokant en de binnenkant blijft lekker zacht en sticky.

Bekleden met slagroom

Ben je eenmaal klaar met het maken van de meringues dan ga je over tot de toppings. Je kunt de pavlova’s overigens al een dag of zo van tevoren maken als je gasten krijgt. Bewaar ze dan – volledig afgekoeld – in een luchtdichte doos met deksel. Dat scheelt straks tijd.

Voor het maken van de topping klop je de slagroom met wat suiker stijf en je doet dit ruim op de meringues. Vervolgens kies je fruit uit dat je wilt gebruiken. Frambozen, granaatappelpitjes, passievruchten. Bijna alles is er wel lekker bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *