Nieuwe wandeltocht in Zuid-Limburg: ‘Een pittige route’

Zuid-Limburg is een wandelroute rijker: de Dutch Mountain Trail. Het is een wandelroute van 101 kilometer die je over de hoogste bergen van het Heuvelland loodst.

Zware bergtocht
De eerste druk van deze nieuwe wandelgids werd bij het startpunt in Maastricht symbolisch overhandigd. “Fantastisch dat het moment nu eindelijk daar is. De eerste druk van de wandelgids van de Dutch Mountain Trail wordt enthousiast ontvangen en is vrijwel uitverkocht, maar nu wordt het eerste exemplaar pas uitgereikt vanwege corona”, zegt Karin Eken van Dutch Mountain Film Festival.

Toppen
De bergbeklimmers van Dutch Mountain Film Festival hebben in samenwerking met het Limburgs Landschap de wandelschoenen aangetrokken om buiten de gebaande paden te gaan. Zo zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe routes om deze uiteindelijk in één boek te bundelen. De route start in Maastricht en eindigt na 101 kilometer in Kerkrade. “Het boek bevat routes die je langs de steilste en de ruigste toppen van Zuid-Limburg brengt. Hierdoor krijg je af en toe het gevoel dat je in het buitenland bent. Zelfs voor goed getrainde wandelaars is dit een zeer uitdagende tocht.”

Leuke paadjes
Ondanks dat Zuid-Limburg al veel wandelroutes rijk is, denken de initiatiefnemers dat deze tocht voor veel mensen een nieuwe ervaring is. “Wij hebben bewust allerlei leuke paadjes opgezocht met zo weinig mogelijk verharde wegen. Ook hebben wij bewust de bewoonde wereld in deze route weggelaten. Op deze manier denken wij een unieke route te hebben uitgestippeld”, zegt Eken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *