De Dutch Mountain Trail is de zwaarste wandeling van Nederland

De mensen van DMFF (Dutch Mountain Film Festival) kwamen met het idee om de meest pittige hiken van Nederland te maken. De eerder zelfbenoemde Seven Summits van Nederland werden allemaal gebundeld in één wandeltocht. Maak je borst maar nat voor de Dutch Mountain Trail. Een trail die ruim 100 kilometer lang is en een kleine 2000 hoogtemeters heeft.

De Dutch Mountain Trail

De filosofie achter de Dutch Mountain Trail is dat je hier in Nederland het berggevoel goed kan ervaren. Je hoeft dus niet naar de Alpen af te reizen om je in de bergen de wanen. En een groot voordeel is dat je begint bij een treinstation en eindigt bij een treinstation. Zo kan je gewoon op een duurzame en makkelijke manier naar en van jouw epische hike reizen.

Spectaculairder dan de Dutch Mountain Trail gaat het niet worden in Nederland

De Vaalserberg is met ruim 322 meter het hoogste punt van Nederland. Uiteraard doet de trail deze berg ook aan en zorgt met nog zes andere toppen in Nederland voor spectaculaire uitzichten. Het ene moment kijk je de Limburgse landen in, terwijl je het andere moment richting België of de Duitse Eifel kijkt. En zonder pieken geen dalen, want je daalt geregeld ook weer af richting idyllische dalen. Het is overigens verstandig om een paspoort mee te nemen, want je passeert af en toe een landsgrens. Al hoef je niet bang te zijn dat je er gecontroleerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *