In Cadzand? Overnacht dan vooral hier!

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer het Strandhotel in het Zeeuwse Cadzand-Bad waar werkelijk alles klopt, van de open haard in de lounge tot het bankje op de kamer.

Het ruikt er erg lekker; dat merkten we opvallend genoeg pas bij dat betreurde vertrek. Geen opdringerige chemische geur, maar zo’n aangenaam fris aroma.

De complete inrichting is een lust voor het oog, of het nu gaat om de lounge met open haard, de restaurants of de kamers. Kleuren en vormen geïnspireerd door de Zeeuwse kust, dus mooie lichte tinten wit en zand, hout en natuurlijke materialen.

Gevulde minibar

Bovendien is hier iemand aan het werk geweest die precies weet wat een hotelgast wil. Heel praktisch soms: een mooi en comfortabel bankje om even lekker op te zitten. Lichten die gemakkelijk zijn te bedienen zodat je niet een half uur op zoek hoeft naar verborgen knopjes. Een stopcontact naast je bed. Ja, lach maar! Er zijn zat (dure) hotels waar je op je knieën achter het bureau moet kruipen om je telefoon op te laden.

Genoeg dikke witte handdoeken, niet die zuinigheid met één groot exemplaar per persoon. En een gevulde minibar! Dat is tegenwoordig uitzonderlijk te noemen; meestal is het kleine koelkastje leeg of staat er één flesje water in. Een föhn met inrolbaar snoer, hoe gemakkelijk. Het uitzicht –wij hadden een kamer met zeezicht – is natuurlijk fenomenaal, zo pal aan de kust.

Dan hebben we het hoofdstuk ’eten’ nog niet eens besproken. De vier restaurants van het hotel hebben een team van chefs onder leiding van Sergio Herman. Zo kun je kiezen uit een twee-Michelin-sterrenervaring in Pure C, de Japanse stijl van bar-restaurant Blueness of brasserie Airrepublic (*). De dag kan worden gestart in ontbijtrestaurant Pine House.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *