Knallende oud en nieuw quiches

Ga knallend het nieuwe jaar in met deze heerlijke mini quiches met spinazie, mozzarella, tomaat, rode pesto en spekjes. Door de manier waarop je de filodeegvellen neerlegt, presenteer je de quiches in een feestelijke vorm.

Ingrediënten 20filodeegvellen, ontdooid 1bol mozzarella 5el zongedroogde tomaten 5eieren 200gr spekjes 200gr spinazie 100gr rode pesto 30gr boterBereidingswijze1

Verwarm de oven voor op 220˚C.2

Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten fijn en klop 5 eieren los. Doe de spekjes in een pan en bak ze in 5 tot 8 min uit. Bak de spinazie 4 min in een koekenpan tot het geslonken is. Meng de losgeklopte eieren met de mozzarella, zongedroogde tomaat, pesto, uitgelekte spinazie en spekjes door elkaar.3

Smelt boter in een pannetje. Knip of snijd de filodeegvellen in 4 gelijke stukken en vet 1 kant in met een klein beetje gesmolten boter. Leg 3 velletjes kruislinks over elkaar als een bloemetje en leg deze in de muffin vorm. Herhaal dit bij alle 20 vormpjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 20 muffin vormpjes en bedek met het laatste ingevette filodeegvelletje. Verfrommel het filodeegvelletje lichtjes voor het feestelijke effect.4

Bak in 20-25 min goudbruin en gaar. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *