Vietnamees stoofvlees

Als ik ergens echt heel gelukkig van word…. dan is het een grote pan met zachtjes sudderend stoofvlees op het vuur! Heerlijk, die geuren die zich door het huis verspreiden en de warmte die daar met mee komt. Nu het buiten grijzer, donkerder en kouder wordt, neem ik weer regelmatig de tijd om dit soort gerechten klaar te maken. Vandaag een stoofpotje met een twist, ik maakte namelijk Vietnamees stoofvlees klaar. Ik zag dit voorbij komen op Pinterest en het water liep me direct in de mond. Nou, dan weet je het wel, dan gaat dit op het lijstje met nog te maken recepten! En zo gebeurde het dus dat ik op een hele gewone dinsdag een pan stoofvlees op had staan. De gerechten die ik erbij serveerde, werk ik ook snel voor je uit en komen natuurlijk ook online! Nu eerst maar eens genieten van dit recept!

Ingrediënten

 • 600 gram sukadelappen
 • 3 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 3 eetlepels bloem
 • 2 stengels citroengras
 • 3 cm verse gember
 • 400 ml kokosmelk
 • 200 ml runderbouillon
 • 1 limoen
 • 2 eetlepels vissaus
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel suiker
 • 2 theelepels 5-spice kruidenmix
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 kaneelstokje
 • 1 steranijs
 • olie om in te bakken
 • klont boter
 • peper
 • zout

Bereiden

 • Begin met het snijden van de sukadelappen. Snij hier fijne blokjes van, ongeveer 2 x 2 cm. Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
 • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. Ik verwijderde deze keer de zaadjes niet! Schil de gember.
 • Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in de stoofpan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook en de gember uit boven de pan. Voeg ook de rode peper toe en schep dan het rundvlees in de pan. Laat dit rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.
 • Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan. Kneus de stengels citroengras en voeg deze toe. Doe ook de blaadjes laurier, het kaneelstokje en de steranijs in de pan.
 • Pers 1 limoen uit bij het Vietnamees stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen. Nog langer is nog lekkerder!
 • Wanneer het sukadevlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het Vietnamees stoofvlees klaar. Je kunt hier bijvoorbeeld rijst bij eten. Al is het recept voor pittige bloemkoolrijst dat later deze week online komt zeker ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *