Indische pindasoep met kip

Deze heerlijke rijkgevulde pindasoep stond nog niet op de website. Hoogtijd dus om ons recept met jullie te delen. In Nederland kennen wij voornamelijk de Surinaamse (met paprika en aardappel) en Indische variant, die wij maken. Als basis kan je kiezen voor zelf gemalen pinda’s, maar wij gebruiken 100% pure pindakaas. Wel zo makkelijk. Verder voegen we om er een goedgevulde soep van te maken kip, taugé, komkommer, lente-ui en een eitje toe. Serveer eventueel met wat rijst. En liever een vegetarisch soepje? Vervang dan de kippenbouillon voor groente en laat de kip gerust achterwege!

INGREDIËNTEN

250 g pindakaas
100 g taugé
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 kipbouillonblokjes
2 eieren
1 (grote) kipfilet
1 komkommer
1 bosje lente-ui
1/2 limoen
2 el ketjap manis
2 el gembersiroop
1 el sambal oelek
Handje pinda’s
Rijst (optioneel)

ZO MAAK JE HET

  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit deze 2-3 minuten aan in een ruime braad- of soeppan.
  • Voeg 1 ruime el sambal oelek toe en fruit even kort mee. Zet het vuur lager en schenk 2 el gembersiroop bij het geheel.
  • Schenk ruim 1 liter water bij het geheel samen met 2 verkruimelde kipbouillonblokjes. Breng het water tegen de kook en plaats 1 (of 2) kipfilet in de bouillon. Laat in circa 20 minuten gaar koken. 
  • Snijd ondertussen 1 bosje lente-ui in ringen, 1 komkommer in halve maantjes en maak de taugé schoon. Blancheer de taugé door deze 30 seconden in kokend water te leggen en af te spoelen onder ijskoud water. 
  • Kook tevens alvast 2-3 eieren in 6 minuten halfzacht. Halveer ze zodra ze klaar zijn.
  • Pluk de kip door deze met 2 vorken los te trekken (zoals pulled chicken).
  • Neem een mengkom en vul met circa 250 g (pure) pindakaas, sap van een 1/2 limoen en 2 el ketjap manis. Voeg een paar flinke lepels van de bouillon toe en meng door de pindakaas. Net zoveel tot de pindakaas vloeibaar(der) is geworden.
  • Schenk nu de vloeibare pindakaas bij de bouillon en roer met een grote garde goed door elkaar. Proef of extra sambal of gembersiroop nodig is. Doe de kip terug in de pan en laat nog even kort goed warm worden.
  • Schenk de soep in een bord of soepkom en serveer met de lente-ui, komkommer, taugé, een eitje en wat extra pinda’s. Je kan er eventueel ook rijst in doen voor extra vulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *