Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus

Zuurkool is gesneden witte kool. Door de witte kool met zout in een luchtdichte ruimte op te slaan, ontstaat de fris zure smaak (fermentatie). Van nature zitten er in witte kook melkzuurbacteriën en die zetten de koolsuikers om in melkzuren die zuurkool de kenmerkende smaak geeft. Door de fermentatie is de kool lichter verteerbaar. Sandra maakt er zuurkoolrösti van, met kipreepjes en champignonsaus.

plaatjes klopt niet bij het recept 😉 maar wilde een plaatje lol

Ingrediënten:

 • 400 gram vastkokende aardappels
 • 250 gram zuurkool
 • 1 appel
 • peper, zout
 • olijfolie
 • 200 gram kipfilet
 • 1 ui
 • 1 knoflook
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • paar takjes peterselie

Bereidingswijze:

Schil en rasp de aardappels. Spoel de zuurkool af. Rasp de appel. Leg de zuurkool, appel en aardappels in het midden van een schone theedoek, maak er met de doek een bal van en knijp op deze manier zovele mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en verspreid het mengsel egaal over de pan. Bak de rösti circa 15 minuten. Keer om en bak nogmaals 10 minuten met de deksel op de pan.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Borstel de champignons schoon en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten mee. Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg het vlees toe en bak circa 3 minuten. Voeg de crème fraiche toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn.

Snijd de rosti in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de kipreepjes in champignonsaus. Garneer met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *