Spinazielasagne (kan warm of koud)

•500 g gehakt

•1 teen knoflook

•2 eetlepels olie

•2 theel Italiaanse kruiden (gedroogd)

•2 eetl tomatenpuree

•500 g tomaten uit blik

•4 dl crème fraîche

•1 dl room

•1 pak lasagnevellen

•100 g geraspte kaas

•oregano

•zout, peper, ½ theel suiker

Bereiding:

Snipper de uien en de knoflook. Olie in de pan, de helft van uien en de knoflook erbij en dan het gehakt. Bak het lekker rul. Doe de tomatenpuree er bij, bak even mee. Tomaten erbij, zout peper, misschien een beetje suiker (dan hoef je minder zout te gebruiken) en laat nog een kwartiertje sudderen.

In een andere pan weer een beetje olie en de rest van uitjes en de knoflook. Nu de spinazie erbij. Hoog vuur en laat de spinazie inslinken. Hoe biologischer hoe steviger de spinazie blijft. Breng op smaak met wat zout en peper. Roer de room met de crème fraîche glad.

Leg 3 lasagnevellen op de boden van een ingevette ovenschaal. Doe er de helft van de spinazie op de pastavellen. Dan 1/3 van de crème fraîche op de spinazie. Een nieuwe laag lasagnevellen en dan de helft van het gehakt. Meteen weer 1/3 van de crème fraîche en weer 3 bladen lasagnavellen.

En dan de eindsprint, spinazie, pasta, gehakt, pasta en bovenop een laag crème fraîche. Bestrooi met kaas en oregano en dan nog een goed half uur in een oven op 200°C. Bergen lekkere botersla erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *