Cruffin met lemon curd en clotted cream

De crufin is hot! Je ziet de cruffin deze weken ineens heel vaak online verschijnen. En dat is niet zo vreemd, want het is een heel lekker zoet lekkernij. Ik deel vandaag een cruffin met lemon curd en clotted cream. Een hapje dat super lekker is bij de paasbrunch, ontbijt of gewoon bij de koffie.

Ingrediënten

 • ▢1 blikje croissantdeeg
 • ▢1 ei
 • ▢75 gram crème fraîche
 • ▢60 gram mascarpone
 • ▢3 eetlepels lemon curd
 • ▢poedersuiker ter garnering
 • ▢olie om in te vetten

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffintray in.
 • Rol het croissantdeeg uit en snijd het deeg op de stippellijntjes door zodat er drie rechthoeken ontstaan. De diagonale stippellijntjes die druk je met je vingers dicht zodat het een rechthoekige lap deeg is zonder gaatjes erin. Rol de rechthoekige lapjes deeg vanaf de lange kant op. Snijd het rolletje hierna door de lengte door. Zo ontstaan 6 halve rolletjes. Ieder rolletje rol je vervolgens op en leg je in een vakje van de muffintray.
 • Roer het ei los en bestrijk het deeg met ei.
 • Bak het croissantdeeg af volgens de verpakking (die van mij heb ik 14 minuten gedaan, ipv 12-15). Nadat de gebakjes uit de oven komen laat je ze even afkoelen.
 • Roer de mascarpone los en klop de crème fraîche erdoor. Roer hier ook 1 eetlepel lemon curd door.
 • De clotted cream en extra lemon curd kun je los bij de cruffins serveren, maar je kunt ze ook vullen. Doe de clotted cream in een plasticzak met spuitmondje. Maak eventueel met een mesje een gaatje in de cruffin en spuit de clotted cream erin. Maak af met poedersuiker en een beetje extra lemon curd.
 • Hierna is de cruffin klaar om je tanden erin te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *