Kip-kerrie quiche – Laura’s Bakery

Ik maak graag quiches, vind het een ideale maaltijd. En omdat ik alleen woon betekent het ook gelijk dat ik 3 kliekjes de vriezer in kan schuiven. Hoef ik op een later moment alleen nog maar een puntje quiche te ontdooien en op te warmen. Daar houd ik van. Mijn laatste creatie is deze kip-kerrie quiche, collega Mariette opperde dat idee en dacht dat ik het wel wat zou vinden. Ik wist van tevoren niet helemaal hoe enthousiast ik zou zijn over het resultaat, maar ik besloot het gewoon eens te proberen. En dat was maar goed ook, want ik heb zitten smullen!

KIP-KERRIE QUICHE

Met de bekende kip-kerrie salade in gedachten ontwikkelde ik het recept voor de kip-kerrie quiche, een heerlijke hartige taart.PORTIES: 4 personenvoor een 26 cm quiche- of springvorm

INGREDIËNTEN

 • quiche bodem (volgens recept)
 • 2-3 el paneermeel
 • 300 gram kipfilet
 • 2-3 stelen lente ui
 • 100 gram geraspte kaas
 • 4 eieren
 • 200 gram crème fraîche
 • peper en zout
 • 3 tl kerriepoeder

INSTRUCTIES

 • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
 • Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze kort rondom aan. Snijd ook de lente ui fijn.
 • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
 • Verspreid de blokjes kip en lente ui over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen.
 • In een kom klop je de eieren, crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder door elkaar. Giet het mengsel over de vulling.
 • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

BEWAREN

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 2-3 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *