Wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise

Pasgeleden aten wij deze wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise tijdens de lunch. Eigenlijk was het helemaal niet mijn bedoeling om dit recept uit te werken voor op Familie over de Kook. Het was echt bedoeld als gewoon een “snelle lunch”. Ze waren echter zo lekker dat ik toch snel foto’s gemaakt heb. Whahaha tot frustratie van Jan Willem. Hij moest namelijk wachten met aanvallen tot de foto’s klaar waren. Gelukkig kan ook jij nu genieten van deze wraps met kruidige kip en sriracha mayonaise.

De wraps zijn zowel warm als koud lekker. Ik had nog een beetje kip over en dit at Jan Willem de volgende dag gewoon koud. Helaas waren de wraps op maar op een wit bolletje was het ook zeker geen straf.

Ingrediënten

 • 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook fijngehakt
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels kerriepoeder
 • flinke snuf vers gemalen peper en zout
 • scheutje water
 • maïzena optioneel

OVERIGE INGREDIËNTEN

 • 2 avocado’s
 • 1/2 limoen sap nodig
 • sla naar keuze
 • 4 wraps
 • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
 • snufje chilivlokken

SRIRACHA MAYONAISE

 • 4 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
 • 1/2 eetlepel sriracha meer als je van heet houdt
 • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Instructies

 • Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder en een snuf vers gemalen zwarte peper en zout.
 • Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayonaise in een schaaltje. Prak de avocado’s met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout en het sap van een 1/2 limoen. Breng verder op smaak met een beetje chilivlokken.
 • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de kip en reepjes paprika toe en bak kort aan. Voeg een klein een scheutje water toe en laat de kip 10 minuten pruttelen. Soms verliest de kip vrij veel vocht. Maak dan een maïzena papje en voeg dit na 10 minuten toe. (maïzena papje: 1 flinke tl maïzena mengen met een scheutje koud water)
 • Verwarm de wraps in een droge koekenpan. Smeer de wraps in met een laagje sriracha mayonaise. Leg daarop wat sla, de kip met paprika, een klodder guacamole en een beetje extra sriracha mayonaise.
 • Succes met eten! Dit krijg je bijna niet netjes gegeten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *