De beste Franse films en series op Netflix

De extra avonden thuis gebruiken om goeie Franse films en series te kijken? Netflix heeft diverse goede Franse films en series! Zoals de goede serie Dix Pour Cent en prachtfilms als Du Rouille et d’Os of Bienvenue à Marly-Gomont.

FRANSE FILMS OP NETFLIX

Demain Tout Commence, feelgoodfilm met Omar Sy

Hierin zien we Omar Sy – wereldberoemd geworden door zijn rol in Intouchables – schitteren als de zorgeloze vrijgezel die opeens moet gaan zorgen voor zijn dochter, waarvan hij niet eens wist dat ze bestond. Trailer

demain tout commence franse film

De Rouille et d’Os: ijzersterk drama met Marion Cotillard

Prijswinnende film van regisseur Jacques Audiard met Marion Cotillard (Golden Globe en een BAFTA-nominatie voor deze rol) en een even indrukwekkende Matthias Schoenaerts. Een werkloze kickbokster heeft het moeilijk als alleenstaande vader. Dan krijgt hij een relatie met een orkatrainster die een vreselijk ongeluk heeft overleefd. Trailer

De rouille et d'os franse film netflix

La Suite Française: verboden romantiek tijdens WOII

In de door nazi’s bezet Frankrijk wordt een vrouw, wiens man krijgsgevangen is, verliefd op een Duitse officier die bij haar is ingeburgerd. Met Michelle Williams, Matthias Schoenaerts en Kristin Scott Thomas. Verfilming van de Franse succesroman van de Joodse schrijfster Irène Némirovsky, een boek dat pas 60 jaar na haar dood (in Auschwitz) gepubliceerd werd. Trailer

La Suite française film op Netflix

Le Jeu: gevaarlijk spelletje tijdens vriendendiner

Dit is de Franse remake van een zeer succesvolle Italiaanse komedie over een groepje vrienden dat tijdens een diner een risicovol spel speelt. Iedereen legt zijn telefoon op tafel en alle binnenkomende berichten worden hardop voorgelezen. Dat zorgt uiteraard voor allerlei verwikkelingen en onthullingen. Let op: op Netflix te vinden onder de Engelse titelnaam: Nothing to hideTrailer

Franse speelfilm op Netflix

L’Ascension: feelgood op de Himalaya

Een jonge Senegalees-Franse man van bescheiden komaf wil de Mount Everest beklimmen om indruk te maken op de vrouw van zijn dromen. Eenmaal ter plaatse realiseert hij zich pas voor wat een uitdaging hij staat. Een feelgoodfilm met prachtig beelden van de Himalaya.https://www.youtube.com/embed/go9zvQcq5Jo?controls=0

‘The African Doctor’ ofwel: Bienvenue à Marly-Gomont!

Een Congolese arts, net afgestudeerd op de medische faculteit in Lille, accepteert een baan als huisarts in een klein Noord-Frans dorpje, om zo het dictatorschap in zijn land te ontvluchten. Hij brengt zijn familie over en hun komst veroorzaakt voor zowel zijn gezin als voor de dorpsbewoners een complete cultuurshock. Heerlijke film, gebaseerd op een waar verhaal! Trailer

the african doctor franse film netflix

Lees ook: 5 Franse speelfilms die herfst 2020 in de Nederlandse bioscoop draaien


FRANSE TV-SERIES OP NETFLIX

Dix pour cent: hilarische perikelen bij impresario’s in Parijs

Wij zijn GROTE fans: Dix pour cent (Engelse titel: Call my agent) is een geniale Franse tv-serie over een agentschap voor acteurs in Parijs. Met hilarische dialogen en bijzonder: veel Franse sterren spelen ‘zichzelf’. Inmiddels al 3 seizoenen (de 4e is pas net op tv in Frankrijk): lees hier onze 10 redenen waarom je die echt moet gaan zien!https://www.youtube.com/embed/zXu3gOi8HxI

Family Business: Joodse wietwinkel in de Marais

Geestige serie met de rijzende Franse ster Jonathan Cohen. Over een Joodse familie met een koosjere slagerij in de Marais, in Parijs. De zaken lopen niet geweldig en zoonlief stelt voor de winkel te verbouwen tot de eerste coffeeshop van Frankrijk. Want volgens een feestende vriendin (en dochter van een minister) wordt cannabis binnenkort legaal in het land. Vooral oma ziet er wel brood in dit excentrieke plan… Briljant! Al 2 seizoenen.https://www.youtube.com/embed/m6lnt_rU298

Emily in Paris: de Amerikaanse versie van de Lichtstad

Sinds begin oktober is de nieuwe Amserikaanse serie Emily in Paris toe zien op Netflix. Geen Franse serie dus, maar wel eentje die zich nadrukkelijk in Frankrijk afspeelt. In deze serie van de makers van Sex in de City speelt Lily Collins een jonge Amerikaanse marketing-consultante die een weg probeert te vinden tussen botte en/of zeer zwoele Parijzenaren. De Fransen gingen op tilt over de vele schaamteloze clichés in deze serie en daar moet je inderdaad tegen kunnen. Maar veel Parijs-liefhebbers bekennen eveneens: toch ook wel heel fijn om de stad weer even zo mooi en zo corona-vrij te zien..

Lees hier de recensie van Merel, die meteen ging bingewatchen toen deze serie uitkwamhttps://www.youtube.com/embed/lptctjAT-Mk

Le Chalet: spanning in de afgelegen Hautes-Alpes

Deze spannende zesdelige serie gaat over een stel vrienden die samen op vakantie zijn in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Ze raken verstrikt in een dodelijke val als een geheim uit het verleden uitkomt. Trailer

Le-Chalet-serie-Netflix

Lees ook: De 10 dunbevolktste departementen van Frankrijk

Le Bazar de la Charité: romantiek en drama in 19e-eeuws Parijs

Franse successerie in 8 afleveringen. Na een verwoestende brand in Parijs in 1897 wordt het leven van drie vrouwen overhoopgehaald door verraad, teleurstellingen en liefde. Gebaseerde op ware gebeurtenissen. Trailer

Le Bazar de la charité franse serie netflix

Marseille: ‘de Franse House of Cards’

Gerard Depardieu schittert twee seizoenen als de corrupte burgemeester van Marseille in deze spannende misdaadserie die speciaal voor Netflix gemaakt is. Veel manipulatie in een politieke machtsstrijd waarin alles geoorloofd lijkt. Trailer

Marseille franse series netflix

La Mante: kat-en-muisspel tussen seriemoordenaars

In deze miniserie speelt Carole Bouquet (Franse ex-Bondgirl) een vrouwelijke seriemoordenaar die 25 jaar geleden Frankrijk terroriseerde. Nu staat ze de politie bij in de zoektocht naar een psychopaat die haar moorden kopieert. Maar in ruil daarvoor eist ze dat haar zoon, politieagent, bij het onderzoek betrokken wordt. Trailer

La Mante franse movie

Zone Blanche: thrillerserie in de Vogezen

Rond het dorpje Villefranche vinden diverse moorden plaats maar in het afgelegen en met bossen omringde dorp is bijna geen mobiel bereik. Een openbaar aanklager reist af naar deze ‘zone blanche’ en stuit op een duister geheim. Trailer

Zone Blanche franse film

La Révolution: nieuwe fantasy-serie over de Franse revolutie

Je moet ook tegen spanningen en bloedvergieten kunnen voor deze nieuwe Franse serie, die speciaal is gemaakt voor Netflix. Het verhaal speelt in 1789 en een vreemd virus zet de Franse adel aan tot moorden. Dat zorgt voor opstanden in het land en een volksleger besluit het op te nemen tegen de moordenaars.https://www.youtube.com/embed/IsxWB4IDTrs


DOCUMENTAIRES OVER FRANKRIJK OP NETFLIX

Monty Dons French Gardens

De Engelse tv-persoonlijkheid Monty Don bezoekt in deze driedelige serie beroemde  Franse tuinen. Daarbij legt hij uit hoe machtsverwikkelingen, cultuur en passie de oorsprong en het ontwerp van deze tuinen hebben beïnvloed. Met onder meer bezoeken aan Château de Villandry en de tuinen van Versailles.

Montu Don's

Chef’s Table: France

Prachtige serie waarin je een kijkje krijgt in de keuken van ’s werelds grootste chefs, met in deze serie speciale aandacht voor Franse chef-koks zoals Alain Passard, Adeline Grattard (Yam’tcha in Parijs) en Michel Troisgros.https://www.youtube.com/embed/Z-yY6RmF-iE?controls=0

13 novembre: Fluctuat Nec Mergitur

Niet vrolijk, wel steengoed en nog steeds bijzonder actueel, deze Netflix-documentaire over de aanslagen op de Bataclan in Parijs. We volgen de ervaringen van diverse personen op die noodlottige 13 november 2015. Moeilijk om naar te kijken, maar een deel van onze recente geschiedenis dat we niet kunnen vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *