Gnocchi ovenschotel met kip en spinazie

We krijgen regelmatig de vraag of we wat meer recepten met gnocchi willen maken, want we moeten toegeven dat we die redelijk weinig hebben op de site. Vandaag is het weer zover, we hebben namelijk deze gnocchi ovenschotel met kip en spinazie gemaakt. Verrassend lekker al zeggen we het zelf.

 • 2 personen
 • 20 min. bereidingstijd
  15 min. oventijd

BENODIGDHEDEN

 • 400 g verse gnocchi
 • 200 gr verse spinazie
 • 100 g cherry tomaatjes
 • 250 gr kipfiletblokjes
 • 1 bakje Boursin
 • 50 gr geraspte kaas
 • zout en pepereventueel kipkruiden
 • verse basilicum

AAN DE SLAG MET DE GNOCCHI OVENSCHOTEL

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak ondertussen de gnocchi in een hapjes- of koekenpan met een beetje olie ongeveer 12 minuutjes op middelhoog vuur.

Breng de kipstukjes op smaak met zout en peper of kipkruiden. Bak de kipstukjes in een andere pan met een beetje olie ongeveer 5 minuten. Als de gnocchi na 12 minuten goudgeel begint te kleuren doe je beetje voor beetje de spinazie in de pan en laat je de spinazie slinken. Voeg dan de Boursin en kip toe en zet zodra de Boursin is gesmolten het vuur uit. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de pan.

Schep dan alles in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over. Bak de gnocchi ovenschotel ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Nog wat verse kruiden erover en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *