Hollandse makreelkoekjes met maiskolven

Makreel in een ander jasje, eh koekje, met aardappel en kruiden.

Ingrediƫnten

4 personen 

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Kook ondertussen de mais 10 min. in een pan ruim water. Giet af en laat uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mais 6 min.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Klop het ei los. Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Halveer de komkommers in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Laat 5 min. uitlekken in een vergiet.
  3. Prak de aardappelen met een vork en meng het ei, de ui, de helft van de peterselie en de makreel erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het mengsel en druk ze plat tot kleine dikke koekjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en bak de koekjes in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Meng de komkommer met de yoghurt en de rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de makreelkoekjes en maiskolven met de komkommer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *