Kip roerbak met paprika en sugarsnaps

 1. Meng de tomatenketchup met de sojasaus in een kom. Snijd met een scherp mes de kip in dunne reepjes. Wentel de stukjes kip door het ketchup-soja mengsel. Strooi de geplette peper op een bord. Wentel de kip rondom door de peperkorrels, totdat het vlees er gelijkmatig mee is bedekt. 
 2. 2 Verhit de olie in een voorverwarmde wok. Roerbak hierin de kip 5 minuten. Haal de zaadjes uit de rode en groene paprika en snijd ze in reepjes. Roerbak de paprika met de sugarsnaps nog 5 minuten bij de kip in de wok. Voeg de oestersaus toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Schep het gerecht in kommen en dien direct op.

INGREDIENTEN VOOR

4 PERSONEN

 • sojasaus2 el
 • olie2 el
 • paprika’s2
 • ketchup2 el
 • kipfiletreepjes450 g
 • peper en zout1
 • sugarsnaps200 g
 • oestersaus2 el
 • rijst300 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *