Mkhanfer (Marokkaanse pannenkoek)

Vandaag deel ik deze heerlijke Marokkaanse pannenkoeken ofwel Mkhanfer met jullie! Ze zijn ultra zacht, sponzig, licht van structuur en overheerlijk (gewoon wow)! Omdat dit recept zo’n succes is thuis, raad ik dit lekkers bij iedereen aan! 

Ze zijn makkelijk te maken en staan ook nog eens snel op tafel. Ideaal! Serveer ze met gesmolten roomboter, honing en natuurlijk een kopje muntthee. Om een lang verhaal kort te maken, probeer ze uit en… eet smakelijk!

Giet het lauwwarm water in een blender samen met de griesmeel, bloem, bakpoeder, gist, suiker, het zout en ei. Mix 2 minuten tot een glad beslag.
2 DONEDoe het beslag in een diepe kom en dek goed af. Laat het rijzen op een warme plek voor 20-30 minuten.
3 DONESmeer de pan in met roomboter en smelt op middelhoog vuur, mag ook iets lager zijn, maar niet hoger. Voeg het beslag toe (80 gram per pannenkoek). Bak de mkhanfer (Marokkaanse pannenkoek). Wanneer er luchtbubbels verschijnen, draai je de pannenkoek om. Bak het mooi goudbruin.
4 DONESmeer de pannenkoeken lichtjes in met roomboter.
5 DONEDe pannenkoeken zijn heerlijk met jam, olijfolie, honing, kaas of lekker natural. Serveer ze met een kopje muntthee.
PANNENKOEKEN BESLAG
750 ml lauwwarm water
250 g fijne griesmeel
150 g bloem 
10 g bakpoeder
7 g instant gist 
30 g kristalsuiker
5 g zout
1 ei 
EXTRA
roomboter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *