Broccoli-wortelpeterseliestamppot met gehaktbal en mosterdjus

Ingrediƫnten

4 personen 

Bereiden

stap voor stap kokenprint

Zo lukt het altijd!

  • vaak met video’s en foto’s
  • in kortere stappen
  • ideaal om mee te koken
  1. Snijd de uien in halve ringen. Meng het gehakt met de selderij, de helft van de mosterd en de geraspte kaas. Draai er met vochtige handen 1 bal per persoon van. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg de ui toe en bak samen met de gehaktballen in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukken. Kook de broccoli de laatste 4 min. mee.
  3. Giet de aardappelen en groenten af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de ui zitten. Roer de bloem erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de rest van de mosterd toe, roer door en laat 6 min. koken tot een gebonden jus. Doe de gehaktballen terug in de pan en warm nog even mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot met de gehaktballen en mosterdjus over borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *