Simpel! Zo bak je extra grove brokken granola

Wij zijn gek op zelfgemaakte granola. Naast dat het lekkerder is, weet je ook precies wat je erin stopt. Het lekkerste aan zelfgemaakte granola zijn de grote ‘brokken’. Wij delen twee tips hoe je extra chunky granola kunt bakken. 

Wanneer je zelf granola maakt heb je meestal veelal losse granola en noten. Het lekkerste is echter wanneer de granola meer aan elkaar plakt waardoor je brokken krijgt. Dit kun je doen door meer honing toe te voegen aan je mengsel óf door één van onderstaande trucjes toe te passen. Of allebei.

Tip 1: opgeklopt eiwit toevoegen

Opgeklopt eiwit leent zich perfect als bindmiddel. Eenmaal toegevoegd aan de granola maakt het extra knapperige brokken tijdens het bakken. Zo ga je te werk: klopt 1 eiwit stijf op ongeveer 400 gram granola. Het eiwit voeg je toe nadat je de olie, kaneel en honing (of agavesiroop) door de havervlokken hebt gemengd. Roer het eiwit door de granola en bak af in de oven.

2. Aandrukken

Is knapperig niet knapperig genoeg voor jou? Dan pas je deze truc toe: maak de granola (eventueel met toevoeging van eiwit) op de normale manier. Leg de granola op een door bakpapier beklede bakplaat en druk flink aan alsof je een massieve taartbodem maakt. Bak de granola in de oven zónder om te scheppen.

Wanneer de granola aan de bovenkant bruin begint te kleuren (ongeveer op de helft van de baktijd), haal je de granola uit de oven. Probeer de plak granola in zijn geheel om te draaien zonder het te breken. Doe dit eventueel met behulp van een bord of snijplank. Zet terug in de oven en bak nu de andere kant bruin.

Klaar? Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen zónder om te scheppen. Wanneer de granola volledig is afgekoeld zul je zien dat het een solide blok is geworden wat je in grove stukken kunt breken. En voilá: extra grote brokken granola. Heerlijk voor in de yoghurt of om uit de pot te snoepen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *