Eendenborst met bramen-portsaus

Eendenborst is een veel gegeten stukje gevogelte. En enorm lekker als je het ons vraagt! Perfect als je wilt uitpakken met kerst.

2 grote eendenborstfilets

Bramen-portsaus

  • 2 el bramenjam
  • 3 el mosterd
  • 100 ml rode port
  • 1 blokje runder/wildbouillon
  • 1  laurierblaadje
  • 2  kruidnagels
  • 12 verse bramen
  • 2 tl roze peperkorrels
  • 2 takjes rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 30 MINUTEN

Stap 1: Eendborstfilets 
Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een koekenpan en leg de eend met het vel in de pan. Laat circa 10 minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborsten en bak ca. nog 2 minuten. Neem de eendenborstfilet uit de pan en laat circa 10-15 minuten rusten in een vel aluminiumfolie. 

Stap 2: Bramen-portsaus 
Schenk het vet uit de pan en blus de pan met een scheutje water. Los hierin de mosterd en de bramenjam op. Voeg de bouillon, laurierblaadje en kruidnagels toe. Schenk de port erbij en kook dit in tot er een dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels. Voeg de bramen toe en warm nog even kort door. Voeg het bakvet van de eendenborstfilet toe aan de saus.  

Stap 3: Afmaken eenborstfilets 
Snijd de eendenborst in plakken en serveer de saus erbij. Garneer met gekneusde roze peperkorrels en takjes rozemarijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *