Romige kikkererwtensoep met knoflook en rozemarijn

Wist je dat je van kikkererwten ook een zalige romige soep kunt maken? Aan deze kikkererwtensoep voegde ik ook nog wat knoflook en rozemarijn toe en ik serveerde ‘m met geroosterde kikkererwten uit de oven. Ontzettend lekker en zó gemaakt!

Voor bij de kikkererwtensoep maakte ik deze keer ook gebakken broodjes met gegrilde groenten. Ik had nog wat sneetjes oud brood liggen en vond een restje van de Bonduelle gegrilde groenten in de diepvries. Door deze beide even te bakken in de olijfolie had ik een heerlijk hapje voor bij de soep. Top combi.

Oh, en nog een laatste tip voordat we gaan koken: mocht je nou een kliekje soep over hebben, verdun die dan de volgende dag met een beetje water of bouillon. De kikkererwtensoep dikt namelijk in na het afkoelen. Door wat vocht toe te voegen heb je dat weer opgelost. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 1 liter soep

 • bakolijfolie
 • 1 sjalot, grof gehakt
 • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
 • 1 flink takje rozemarijn, naadjes fijngehakt (of vervang door 1,5 theelepel gedroogde rozemarijn)
 • 1 mini-verpakking (60 gr) Bonduelle kikkererwten
 • ½ tl paprikapoeder
 • zout
 • 2 grote blikken (620 gr totaal) Bonduelle kikkererwten
 • 750 ml kokend water
 • 1 groentebouillonblokje
 • zwarte peper
 • olijfolie extra vergine

Wat je gaat doen voor de kikkererwtensoep

Bereiding: 30 minuten

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 2. Verhit een soeppan met 2 eetlepels bakolijfolie. Fruit hierin de sjalot, knoflook en rozemarijn voor 5 minuten.
 3. Giet het mini blikje kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng met 1 eetlepel bakolijfolie, het paprikapoeder en een snufje zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.
 4. Giet de 2 grote blikken kikkererwten af en voeg toe aan de soeppan samen met 750 ml kokend water en het groentebouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
 5. Maal de soep daarna helemaal fijn in de blender of met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra kokend water toe als je de soep nog te dik vindt. Schenk terug in de pan en zet het vuur laag aan. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
 6. Serveer de kikkererwtensoep met de geroosterde kikkererwten en wat druppeltjes olijfolie extra vergine.

Tip voor erbij: Verhit een koekenpan met een klein scheutje bakolijfolie en rooster daarin sneetjes brood tot ze goudbruin zeg. Haal uit de pan en voeg daarna wat gegrilde diepvriesgroenten toe aan de pan met extra olie. Roerbak dit gaar en breng op smaak met zout en peper. Beleg hiermee de sneetjes gebakken brood en serveer bij de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *