Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus

Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot van vroeger helemaal van nu door de toevoeging van entrecote en rode wijnsaus en in plaats van appel gebruiken we appelmoes met stukjes.

Ingrediënten crudité 

2witte uien 
1teentje knoflook 
2 sjalotten 
2el boter 
1 laurierblaadje 
2 takjes verse tijm 
380ml vleesfond 
400ml volle rode wijn 
400gr geschilde kruimige aardappelen 
2 entrecotes 
1 pot Servero 100% Appelmoes met stukjes 
1 scheutje melk 
150gr roomboter

Bereidingswijze crudité

1. Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is.

2.Kook de aardappels en de witte ui in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el roomboter en laat de entrecote in 2 minuten rondt om dicht schroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

3. Stamp de aardappelen. Verwarm de melk met 285 gr appelmoes eventjes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje 125 gr ijskoude boter door de saus tot de gewenste dikte.

4. Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rode wijnsaus over het vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *