Pistache truffelcake | Kookmutsjes

Directions

Pistache, truffel en cake in één! Bakken is een van mijn favoriete bezigheden, vooral wanneer het koud is buiten. Ik houd ervan om iets anders en feestelijks te maken, én dan al het lekkers te delen met familie en vrienden. Inmiddels is het een soort traditie geworden waar iedereen naar uitkijkt, zelfs de leukste volgers! Veel bakplezier!

Steps

1 DONEDoe de pistachenoten in een hakmolen. Maal fijn.
2 DONEBreek de eieren boven een diepe kom. Voeg de vanillesuiker, witte basterdsuiker en het zout toe. Mix voor een minuut. Voeg de zonnebloemolie, melk en gemalen pistachenoten toe. Voeg een klein druppeltje groene kleurstof toe. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Mix tot een gladde massa.
3 DONEVet de bakvorm goed in en leg het bakpapier erin. Voeg het beslag toe.
4 DONELeg de pistachecake in een voorverwarmde oven op 160℃ voor 30-35 minuten. De pistache cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt. Laat de pistachecake compleet afkoelen.
5 DONESmelt de witte chocolade au bain marie. Doe dit als volgt: Doe een laagje water (2 cm) in een steelpan en breng aan de kook. Neem een bord (iets groter dan de steelpan) en leg hier de stukgemaakte witte chocolade op. Leg het bord boven de steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat deze boven het water hangt en dus niet het water raakt. Na een minuut of twee zie je dat de witte chocolade begint te smelten. Roer de witte chocolade tot een gladde massa. Laat op kamertemperatuur komen.
6 DONEDoe de mascarpone en poedersuiker in een diepe kom. Mix een minuut. Voeg de witte chocolade toe en mix tot een gladde massa.
7 DONESchep de room bovenop de pistcahecake en smeer dit gelijkmatig uit. Leg de pistachecake afgedekt in de koelkast voor een paar uur (het liefst voor een nachtje).
8 DONESnijd de pistache truffelcake in stukken. Garneer met gemalen pistachenoten.
9 DONE
10 DONETIPS:- Voeg suiker toe naar smaak.
– Serveer de pistache truffelcake de volgende dag zodat de smaken goed in zullen trekken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
– Kleurstof kun je weglaten.

Ingredients

Adjust Servings:   12​

CAKE BESLAG
3 eieren 
8 g vanillesuiker 
85 g witte basterdsuiker
0.2 g zout 
120 ml zonnebloemolie
50 ml melk
75 g pistachenoten 
groene kleurstof 
135 g bloem 
6 g bakpoeder
TOPPING
250 g mascarpone 
50 g poedersuiker
300 g witte chocolade
GARNERING
50 g pistachenoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *