Frangipane taartjes met bramen

Ingrediënten voor 4 st.

 • 100 gr bramen (vers of diepvries)
 • 2 eieren (middelgroot)
 • 80 gr roomboter (ongezouten )
 • boter om de bakvormpjes in te vetten
 • 2 rollen bladerdeeg (vers)
 • 100 gr amandelmeel
 • 30 gr patent bloem
 • 100 gr kristalsuiker
 • poedersuiker om te garneren
 • snufje zout
 • 6 el amandelschaafsel

Materialen

 • 4 bakvormpjes (8cm doorsnede) met een losse bodem of een 24cm ronde bakvorm met losse bodem, ingevet
 • mixer of keukenmachine
 • bakpapier
 • blinde vulling zoals: droge rijst, droge bonen of keramische bakbonen

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch of 180 graden hetelucht.
 2. Vet de bakvormpjes in met boter, bekleed de bakvormpjes met het bladerdeeg en snijd te veel bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast om af te rusten.
 3. Start met het frangipane recept voor de vulling. Doe de roomboter, kristalsuiker, het amandelmeel, de bloem, het zout en de eieren in een mengkom en mix met een mixer of in de keukenmachine in 2-3 minuten  tot er een gladde vulling vulling ontstaat. Een taartvulling zoals deze noem je een frangipane vulling.
 4. Haal de bakvormpjes uit de koelkast en bekleed met bakpapier. Vul ze met een blinde vulling, bijvoorbeeld droge bonen droge rijst of speciale keramische bakbonen. Zet de taartjes op een bakplaat, op deze manier zet je ze gemakkelijk in, en haal je ze gemakkelijk uit de oven. Bak de taartbodempjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Haal de taartbodempjes uit de oven en laat ze even afkoelen, verwijder de “nep”vulling en schep de frangipane vulling in de bladerdeegbodempjes. Druk in elk bakje 4-5 bramen (gebruik je diepvries bramen, laat ze dan eerst ontdooien) en bestrooi met het amandelschaafsel.
 6. Zet de taartjes opnieuw in de oven, bak ze in 30 minuten of tot de vulling goudbruin gebakken is. Laat ze afkoelen en garneer eventueel wat poedersuiker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *