Chili con carne van stoofvlees

Ingrediënten

AANTAL PERSONEN 4

 • 400 grunderlappen of sukade
 • 100 ggedroogde kidneybonen (1 nacht geweekt in koud water)
 • 3grote uien
 • 3tenen knoflook
 • 3paprika’s (in verschillende kleuren)
 • 2 tlchilipoeder
 • 2blaadjes laurier
 • 1blik tomaten
 • 1blik water
 • 1rode peper
 • 1 tlkomijn
 • 1 elgerookte paprikapoeder
 • 1limoen
 • 1bakje crème fraîche
 • 1/2stokje kaneel
 • •zout en peper

  VOOR DE UIENSALSA
 • 4takken koriander
 • 3tomaten
 • 1rode ui
 • 1teen knoflook
 • 1rode peper
 • 1limoen
 • •olie
 • •zout en peper

  VOOR HET KNOFLOOKBROOD
 • 1maïsbrood
 • 1-2teentjes knoflook
 • 1/2rode peper
 • •olijfolie
 • •zout en peper
 1. 1Voor de chili con carne van stoofvlees snijd je het vlees in stukken. 
  Snijd de uien in ringen, knoflook in plakjes en de rode peper fijn.  
 2. 2Zet de uien aan in een scheut olie tot ze geel kleuren. Voeg de knoflook en fijngesneden rode peper toe. 
 3. 3Bak het vlees in een kookpan aan tot het verkleurt. Doe het vlees bij de uien. Voeg de chilipoeder en komijn toe en bak dit kort aan. Voeg het blikje tomaten toe en vul het blikje daarna met water en doe dit in de pan. Doe de kaneel en laurier erbij en breng het aan de kook. Laat dit een uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. 
 4. 4Snijd de ui voor de salsa in fijne blokjes. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten uit de tomaten eb doe dit bij de stoof. Snijd de tomaat in blokjes en doe dit bij de uien. Hak de koriander en de rode peper en knijp er een beetje limoensap op. Meng de salsa goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
 5. 5Giet de kidneybonen af en snijd de paprika voor de chili con carne in ringen. Doe dit bij de stoof en laat het nog minimaal 45 minuten koken. Laat de deksel van de pan als de saus nog heel nat is. Roer zodat het vlees uit elkaar valt en breng op smaak met en beetje limoensap, zout en peper.
 6. 6Snijd het maisbrood in dikke plakken en toast ze in een pan met een beetje olie. Bak ze maar aan een kant zodat er een kant krokant en een andere kant nog zacht blijft.
 7. 7Snijd plakken van het brood. Kneus de knoflook en de rode peper in de vijzel met een beetje olie en zout. Smeer het op het brood en leg de plakjes in een ovenschaal. Rooster het brood ongeveer zes a tien minuten in een oven op 180 graden.
 8. 8Als je de chili con carne in je bord schept, doe je daar een flinke klodder crème fraîche bovenop. Doe wat blaadjes sla en wat van de tomaten uiensalsa op het knoflookbrood en serveer bij de chili con carne.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *