Speculoos cake

Op de Instagram kwam er een recept in onze tijdlijn voorbij van Fitwafflekitchen, dit moesten we gewoon even uitproberen. Een speculoos cake waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Hoe makkelijk kan het zijn?! Maar is het ook lekker…?

BENODIGDHEDEN

  • 500 gr speculoospasta
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 eieren

AAN DE SLAG MET DE SPECULOOS CAKE

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Smelt 400 gr van de speculoospasta in een pannetje op zacht vuur terwijl je regelmatig roert. Doe de gesmolten speculoos in een kom. Roer er anderhalve theelepel bakpoeder doorheen. Roer dan nog twee eieren door het beslag. Even goed mengen en giet dan het beslag in een ingevette springvorm. Bak de speculoos cake in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer even met een (cake)prikker of de cake gaar is door in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit, is de cake goed. Haal de cake uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal de cake dan uit de springvorm en versier de bovenkant met nog 100 gr gesmolten speculoos en eventueel nog wat speculoos-koekkruimels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *