Kleurrijke salade bomvol smaak

Neem bijvoorbeeld deze Marokkaanse wortelsalade met gember. Een fijne combinatie van zoetige worteltjes, pittige gember, aromatisch komijn- en korianderzaad en fris-zuur limoensap. Een recept uit dat heerlijke boek De kunst van simpel koken van Alice Waters (Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar).

odig voor 2-3 personen:

– 4 grote wortels

– ½ tl komijnzaad (geroosterd en gemalen)

– ½ tl korianderzaad (geroosterd en gemalen)

– 2,5 cm verse gember (fijn geraspt)

– snuf cayennepeper

– sap van ½ limoen, zout

– 2 el extra vergine olijfolie

– 2 el gehakte koriander of peterselie

Bereiding

Schrap de wortels en snijd ze in staafjes van 5 x 0,5 x 0,5 cm. Kook ze net niet gaar in wat water met een beetje zout. Even afgieten en voeg nog een beetje zout toe. Daarna meng je in een kom het komijnzaad, korianderzaad, geraspte gember en cayennepeper. Dit meng je met de worteltjes en laat je vervolgens staan in de koelkast, liefst een hele nacht. Voordat je aan tafel gaat maak je de dressing van het limoensap, olijfolie en koriander. Peterselie kan ook als je niet van koriander houdt. Roer tenslotte de dressing door de worteltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *