Kip in Italiaanse roomsaus

Kip in Italiaanse roomsaus, ultiem comfort food als je het mij vraagt! Zo op de valreep voor de feestdagen deel ik nog een laatste recept met je, dat met Kerst op tafel mag komen. Maar eigenlijk ook op elke andere dag wanneer je zin hebt in de heerlijke overdaad van een volle romige saus. Ik deelde al eerder mijn recept voor zalm in Italiaanse roomsaus met je, en daar is dit een variatie op. Weet jij al wat je met Kerst op tafel gaat zetten nu we deze dagen toch net even anders doorbrengen dan normaal gesproken? Dit hoofdgerecht is zeker een goed idee! Serveer er verse pasta en bijvoorbeeld een feestelijk bijgerecht met lekker veel groenten bij en de feestmaaltijd is compleet!

Ingrediënten

 • 400 gram kipfilet
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel bloem
 • 100 gram Grana Padano (geraspt)
 • 100 ml kippenbouillon
 • 200 ml kookroom
 • 200 gram bladspinazie
 • peper
 • zout
 • boter om in te bakken

Bereiden

 • Snij de kipfilet in lange repen en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm een pan op het vuur, laat hier de boter in smelten en bak dan de kipfilet rondom mooi bruin. Haal de kipfilet uit de pan en zet even opzij.
 • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en maak de teentjes knoflook schoon.
 • Verwarm de pan weer en fruit de zongedroogde tomaatjes aan en pers de knoflook uit.
 • Doe de bloem in de pan en bak even kort mee. Voeg dan de Grana Padano, kippenbouillon en de kookroom toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Roer door tot je een mooie gladde kaassaus hebt.
 • Schep de bladspinazie in de pan bij de Italiaanse roomsaus en laat slinken.
 • Doe de kipfilet weer in de pan en laat nog even warm worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *