Recreatiencentrum de Kluft is prachtig gelegen in Ossenzijl, op de grens van Friesland en Overijssel, in het hart van Nationaal Park Weerribben – Wieden. Nationaal Park de Weerribben bestaat al sinds 1992. In 2009 zijn natuurgebied de Wieden en Nationaal Park de Weerribben samengevoegd tot één groot Nationaal Park: Weerribben – Wieden. De totale oppervlakte is ca. 10.000 hectare, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het landschap kenmerkt zich door een grote afwisseling van water, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Veel verschillende planten en dieren hebben in dit gebied hun verblijfplaats.

In Ossenzijl komen 2 wateren bijeen, de Kalenbergergracht en het kanaal Ossenzijl – Steenwijk vanwaar u te water zowel richting Giethoorn, Steenwijk als de Friese meren kunt. Bezienswaardige dorpen in de omgeving zijn ook: Kalenberg, Oldemarkt, Blokzijl, Emmeloord en Wolvega. Waterreijk is de naam van de gehele regio en laat u alle wetenswaardigheden en activiteiten van het gebied zien.U bent bij ons aan het goede adres voor een vakantie of een verblijf tijdens uw wandel-, fiets- of vaartocht op de camping, in onze jachthaven of in één van onze accommodaties. Zoekt u een locatie voor uw familie-, bedrijfsfeest of een actieve / ontspannende bezigheid tijdens een dagje uit? In ons restaurant bent u van harte welkom om vervolgens het gebied per kano, fiets, sloep of fluisterboot te verkennen.Kortom, tal van mogelijkheden! Van april t/m oktober zijn wij dagelijks geopend. Van november t/m maart is de receptie geopend van maandag t/m vrijdag. In deze periode is het restaurant op afspraak voor groepen geopend. Wanneer u vragen heeft, kunt u ons het hele jaar te allen tijde telefonisch of per email bereiken.

https://www.dekluft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *